آموزش نقاشی روی پارچه
نقاشی هنری است که از روح هنرمند زاده می شود و بر روی اشیا نقش می بندد. نقاشی صدای درون افراد است. به همین دلیل است که این چنین برای مردم جذاب است. به طوریکه انسان ها از گذشته تاکنون، آثار هنری زیادی بر اشیا مختلف مانند سنگ، درخت و … طراحی می کردند. امروزه نقاشی روی پارچه در میان مردم بسیار محبوب شده است چرا که هم می توان از آن لذت برد و هم آن را به عنوان یک منبع درآمد قوی نگاه کرد.
پیش نیاز های آموزش نقاشی روی پارچه
آموزش نقاشی روی پارچه برای ساخت انواع دکوراسیونها، لوازم خانگی، لباس و محصولات دیگر، به برخی پیش نیازهای مهم نیاز دارد که عبارتند از:
1- داشتن ابزارها و تجهیزات: برای نقاشی روی پارچه ابزارهایی مانند رنگ، پارچه، پنجه، پایه، قلم نقاشی، کاغذ مشخصات، کارد، ماسک، فیکساتور و غیره لازم است.
2- داشتن دانش پایه در حوزه نقاشی: به دلیل برخورداری این هنر از اصول و تکنیک های خاص، آشنایی با این اصول و به دست آوردن منابع آموزشی در این زمینه ضروری است.
3- داشتن نقش و پرسش: برای نقاشی روی پارچه، نیاز به نقش و پرسش است تا بتوانید الگو و طرح صحیح را بکار ببرید.
4- صبر و تمرین: به خاطر آموزش اصول نقاشی و کسب مهارت در این زمینه، صبر و تمرین بسیار ضروری است.
5- داشتن منابع و منابع یادگیری: برای آموزش هر هنر دستی، منابع خوبی مانند کتابها، ویدیوها، کلاسهای حضوری و آنلاین برای شما موجود است که میتواند به شما در راه رسیدن به موفقیت کمک کند.
در کل، با رعایت پیش نیازهای لازم میتوانید قلم خود را برای نقاشی روی پارچه به کار بگیرید و این هنر دستی خلاقانه را یادگیری کرده و در پروژههای خود استفاده کنید.
نقاشی هنری است که از روح هنرمند زاده می شود و بر روی اشیا نقش می بندد. نقاشی صدای درون افراد است. به همین دلیل است که این چنین برای مردم جذاب است. به طوریکه انسان ها از گذشته تاکنون، آثار هنری زیادی بر اشیا مختلف مانند سنگ، درخت و ... طراحی می کردند. امروزه نقاشی روی پارچه در میان مردم بسیار محبوب شده است چرا که هم می توان از آن لذت برد و هم آن را به عنوان یک منبع درآمد قوی نگاه کرد. به دنبال تقاضای بالای این هنر زیبا، مراکزی جهت آموزش نقاشی روی پارچه ایجاد شده است. این که در این صفحه قرار گرفته اید و در حال خواندن این مطلب هستید نشان دهنده علاقه شما به طراحی روی پارچه است. در هر صورت فرقی نمی کند که هدف شما از آموزش نقاشی روی لباس چیست؟ شاید بانویی باشید که جهت مصارف شخصی و نقاشی روی لباس یا پارچه، کیف و شال و مانتو کیف، تابلو، کوسن و ... قصد یادگری آن را دارید و یا جهت کسب درآمد در صدد یادگیری هستید. در هر دو صورت در گام درستی قدم برداشته اید و اینجا همان نقطه ای است که شما را به اهدافتان می رساند. به خصوص اگر خیاط هم باشید که این مسیر لذت بخش کمک زیادی می کند تا رضایت مشتریان خوش سلیقه را بدست آورده و حسابی بدرخشید! چرا که بعضی از مشتریان خوش سلیقه از شما می خواهند تا در صورت امکان، با طراحی این نقاشی ها، نقش زیباتری به لباس هایشان ببخشید. به خصوص برای کودکان بسیار جذاب و هیجان انگیز خواهد بود.
دوره آموزش نقاشی روی پارچه
بنده نگار عبدالهی، سالیان طولانی از عمرم را به هنر زیبایی خیاطی و ملزومات آن پرداختم و خوشحالم که در این سالها توانسته ام آن را در اختیار علاقه مندان زیادی قرار دهم. به دلیل استقبال زیاد از آموزش ها به خصوص توسط هم وطنان مهربانم در شهرستان ها ، دوره آموزش آنلاین خود را نیز تولید کرده ام. این ویدئوها شامل مباحث آموزش نقاشی روی پارچه، آموزش خیاطی، آموزش جواهر دوزی و گلدوزی و ... می باشد. هدف بنده از ضبط این ویدئو ها، کمک به حفظ استقلال مالی و قدرتمندی بانوان سرزمینم بوده است. خوشبختانه در یک بازه زمانی کوتاه استقبال بسیار زیادی از این آموزش ها صورت گرفته است که باعث افتخار من است. شما می توانید یک یا تمامی مباحث آموزشی آن را تهیه نموده و با آموزش صفر تا صد نقاشی روی پارچه، خیاطی و ...آشنا شوید و بتوانید وارد بازار کار شوید. در صورت تمایل به این آموزش های مجازی می توانید یا از طریق وب سایت اقدام کرده یا با مجموعه تماس گرفته و مشاوره های لازم در زمینه سرفصل ها و ... دریافت کنید.
تاریخچه نقاشی روی پارچه
ابزار پارچه چیست؟
کاربرد های نقاشی روی پارچه
آموزش نقاشی روی پارچه از آن جهت حائز اهمیت است که در حال حاضر بسیار رواج یافته است. همانطور که در بخش های قبل اشاره شده است، نقاشی روی پارچه طیف وسیعی از کاربردها را در بر می گیرد. از کاربردهای شخصی گرفته تا شغلی. امروزه دنیای مد جهان و ایران به سمت هنری های دستی پیش می رود که بسیار گران قیمت و با ارزش به حساب می آیند. بعضی از برندها، بر روی کیف، شلوار، تیشرت و ... نقاشی هایی با دست برای محصولات خود انجام می دهند. نقاشی روی پارچه، در دنیای دکوراسیون خانه نیز جای باز کرده است. به طوریکه در بعضی لوازم مانند کوسن، پرده، مبل، تابلو، سبد ها، رومیزی و ... شاهد طراحی های دستی بسیار زیبا هستیم که در حال حاضر بسیار مد شده است. علاوه بر همه این ها، آموزش نقاشی روی پارچه از مباحثی است که هر خیاطی باید آن را فرا بگیرد. چرا که امروزه بسیاری از افراد می خواهند لباس هایی با نقاشی هایی دستی زیبا داشته باشند. در واقع این در کنار آموزش گلدوزی و جواهر دوزی از تکنیک های ضروری برای خیاط های حرفه ای به حساب می آید.
آموزش جواهر دوزی
از آنجا که جواهر دوزی، گلدوزی، خیاطی و نقاشی روی پارچه، همگی به نوعی به هم وابسته اند، بر آن شده ایم تا همه آنها را در قالب یک پیکج به شما همراهان گرامی ارائه دهیم. آموزش جواهر دوزی یکی از مباحث مهم و پر طرفدار دوره های نگار عبدالهی به حساب می آید که استقبال زیادی از آن صورت گرفته است. چرا که جواهر دوزی یکی از حساس ترین اقدامات خیاط ها می باشد که معمولا بر روی لباس های شب کار شده و شامل دوخت انواع سنگ، مروارید، ملجوق و ... بر روی پارچه می باشد.
آموزش گلدوزی
آموزش گلدوزی نیز مانند نقاشی روی پارچه، یک هنر خاص تلقی می شود که همواره طرفداران خود را دارد. از این هنر فرح بخش در تزئین لباس، کیف، رومیزی، تابلو و ... استفاده می شود و علاوه بر کاربرد شخصی برای خودتان می توانید انرا به عنوان یک حرفه برای کسب درآد نیز نگاه کنید. توصیه می شود که در صورت تمایل به آموزش، از ویدئوهای یک استاد مطرح استفاده کنید تا تمامی نکات جزئی آن را به طور کامل آموزش دهند. آموزش گلدوزی خانم نگار عبدالهی، به صورت صفر تا صد به توضیح کامل آن می پردازد.
آموزش خیاطی
آموزش خیاطی یکی از پر جستجو ترین عبارات در بین بانوان ایرانی است و این نشان دهنده اهمیت آن است. همانطور که در دروس دوران ابتدایی خواندیم خوراک، پوشاک و مسکن، سه نیاز ضروری انسان ها محسوب می شود و در هر مکان و زمانی ضرورت دارند. امروزه صنعت مد، چنان تنوعی را در تولید پوشاک ایجاد کرده است که خیاط ها نیاز به این دارند که همیشه اطلاعات خود را به روز نگه دارند. اما برای این که یک خیاط حرفه ای و معتبر بشوید، نیاز به رعایت نکات دقیقی دارید که کمتر مدرسی به آن اشاره می کند. دوره های آموزشی نگار عبدالهی با بیان تمامی نکات، به آموزش دوخت انواع لباس های زنانه، مردانه و بچگانه می پردازد. در صورت تمایل به تهیه این آموزش ها می توانید از طریق وب سایت اقدام کنید یا با ما تماس بگیرید.
سرفصل های دوره نقاشی روی پارچه
مباثی که شما در دوره آموزش نقاشی روی پارچه می آموزید شامل موارد زیر می باشد:
- شناخت رنگ ها
در این بخش ابتدا با انواع رنگ ها آشنا شده و پارچه هایی که برای نقاشی روی پارچه مناسب هستند را می آموزید.
- طراحی روی انواع پارچه
بعد از اینکه جنس پارچه های مناسب برای نقاشی را شناخته اید، طراحی روی انواع آنها را می آموزید.
- انواع روش های نقاشی
در این بخش شما، با تکنیک های متفاوت نقاشی روی پارچه آشنا می شود. مانند نقاشی با آبرنگ، قلم و ...
- ترسیم طرح های سنتی بر روی پارچه
نقش های سنتی یکی از محبوب ترین طرح ها برای نقاشی روی پارچه هستند. بنابراین ما در این آموزش، شما را با این نوع طرح ها آشنا می سازیم.
- نقاشی روی لباس
لباس ها و تیشرت ها به خصوص لباس کودکان یکی از عمده ترین مصارف نقاشی روی لباس است. در این دوره شما به طور کامل یاد می گیرید که چگونه روی لباس ها، نقاشی طراحی کنید.
- نقاشی با شابلون
شابلون هم یکی از ابزارهای است که به شما کمک می کند که به راحتی یک طرح زیبا روی پارچه و لباس رسم کنید
ابزارهای نقاشی روی پارچه
بارها پیش آمده که هنرجویان از ما می پرسند که بعد از نقاشی روی پارچه آیا رنگ آن پخش نخواهد شد؟ قطعا خیر. خوشبختانه باید بگوییم که پیشرفت در این بخش به حدی بوده است که بعد از نقاشی، این رنگ در تاروپود پارچه نفوذ می کند و بخشی از آن می شود. به طوریکه هرگز تصور نمی شود که این یک نقاشی است. البته به شرطی که به اندازه کافی دقت کنید تا یک رنگ مناسب و با کیفیت تهیه نمایید. ابزارهایی که در طراحی روی پارچه استفاده می شود شامل موارد زیر است:
- قلم سرگرد
- قلم سرتخت
- پارچه با جنس مناسب
- مدیوم پارچه
- رنگ
پیش نیاز دوره آموزش نقاشی روی پارچه
این دوره نیاز به هیچگونه پیش نیازی ندارد و هر شخصی می تواند به راحتی آن را آموزش ببینید.
مراحل یادگیری نقاشی روی پارچه
آموزش نقاشی روی پارچه ، یکی از فرایندهای خلاقانه و جذاب است که به شما امکان میدهد تا ایدههای خلاقانه خود را بر روی پارچه پرده، کیف، پوشاک و غیره اجرا کنید. در ادامه، چند مرحله از فرایند نقاشی روی پارچه به شما آموزش داده خواهد شد:
1- ابزارهای لازم:
برای نقاشی روی پارچه، به ابزارهای زیر نیاز دارید: پارچه، قلم نقاشی، رنگهای پارچه، شومیز، سنجاب، طلا و براقک گلدیران
2. زیرپاییگذاری:
با استفاده از شومیز و سنجاب زیرپایی بر روی پارچهتان برگذار کنید تا رنگ زیرپایی روی پارچه پخش شده و نقش نوشته شده را به خوبی برجسته سازد.
3. نقاشی:
حالا میتوانید با قلم نقاشی روی پارچه نقش را بارگذاری کنید. قبل از شروع نقاشی، طرح را روی پارچه با قلم نقاشی معمولی و با فشار ناچیزی بر خطوط طرح برجسته کنید.
4. رنگ آمیزی:
هنگامی که با نقاشی پیشروی کردید، اجازه دهید خشک شود و سپس با استفاده از رنگهای پارچه، رنگ پس زمینه و رنگ طرح را به نظر خود تعیین کنید.
5. براق کردن:
پس از رنگ اصلی خشک شدن، می توانید آن را با استفاده از طلا یا براقک گلدیران براق کنید.
6. خشک شدن:
هنگامی که کار خود را به پایان رساندهاید، بهتر است که پارچه را برای خشک شدن به مدت چند ساعت در آرامی قرار دهید.
لازم به ذکر است که برای نقاشی روی پارچه، بهتر است از رنگهای خشک کننده با کیفیت استفاده کرده و پارچه را در دمای مناسب خشک کنید. همچنین برای نقاشی برروی پارچه، بهتر است از قلم نقاشی با نوک نازک و حساس استفاده کنید تا بتوانید جزئیات دقیقتری را در طرح خود به نمایش بگذارید.
ابزار های موردنیاز برای نقاشی روی پارچه
- پارچه: انتخاب پارچه مناسب برای نقاشی بسیار مهم است. پارچههای با بافت نرم و مناسب برای نقاشی با رنگهای زنده و زیبا را انتخاب کنید.
- رنگ های نقاشی: از رنگهای با کیفیت و قابل شستشو برای نقاشی استفاده کنید. رنگهای آکریل، پارچه و تمپرا مناسب برای این منظور هستند.
- مداد یا قلم نقاشی: برای طراحی اولیه و نقاط ابتدایی میتوانید از مداد یا قلمهای نقاشی استفاده کنید.
- پایهها و قابها: برای نگهداری و نمایش آثار نقاشی، پایهها و قابهای مناسب انتخاب کنید.
- پلاستیکی یا کاغذی: برای حفاظت از میز کار و ابزارها از پوشش کیسههای پلاستیکی یا کاغذی استفاده کنید.
- پارچه های پاک کننده: برای ترتیب دادن به طرحها و تمیز کردن پارچه از ابزارهای پاک کننده استفاده کنید.
رنگ مناسب برای نقاشی روی پارچه
رنگ های خشک کننده
رنگهای خشک کننده پارچه، یک نوع رنگ پارچه هستند که پس از استفاده، باعث خشک شدن سریعتر رنگ روی پارچه میشوند. این رنگها بر اساس اجزای شیمیایی خود، باعث پخششده سریعتر رنگ روی پارچه میشوند و نیازی به انتظار طولانی برای خشک شدن رنگ، وجود ندارد.
رنگهای خشک کننده پارچه به دو نوع زیر تقسیم میشوند:
1- رنگهای پلیاستر (Polyester): این نوع رنگ بیشتر برای پارچههای سبک و نازکی کاربرد دارد و با خشک شدن، پارچه را به سفیدی بازمیگرداند.
2- رنگهای نایلون (Nylon): این نوع رنگ بیشتر برای پارچههای سنگین با باند و دانهبندی کاربرد دارد و با خشک شدن، پارچه را به مات سبک تبدیل میکند.
مزایای استفاده از رنگهای خشک کننده پارچه عبارتاند از:
1- خشک شدن سریعتر رنگهای روی پارچه 2- ماندگاری بیشتر رنگ روی پارچه 3- رنگ پارچه را نمیبازد. 4- در برخی موارد، باعث سهولت در نگهداری و شست و شوی پارچه و مایعاتی که با آن در ارتباط هستند، میشوند.
با این حال، برخی نکات در استفاده از رنگهای خشککننده پارچه باید رعایت شود. به عنوان مثال، در صورت پارچه که مخلوطی از پارچهها استفاده شده باشد، قبل از استفاده از رنگهای خشک کننده پارچه، باید تست کاربردی انجام داده شود. همچنین باید در عرض ۲۴ ساعت از زمان اعمال رنگ، پارچه را شست و شو کنید تا از پربار و تراکم نکردن رنگ در پارچه جلوگیری کنید.